Министарство одбране Републике Србије
 
10.09.2012.

Министар Вучић – Немачка је наш стратешки партнер



Први потпредседник владе и министар одбране Александар Вучић састао се данас у Берлину са вицеканцеларом и министром привреде и технологије Филипом Рослером.

Министар Вучић је на почетку састанка указао на значај даљег јачања политичког дијалога између Србије и Немачке на највишем нивоу и изразио интересовање за интензивирање парламентарне сарадње две државе.

Посебно је нагласио важност унапређења економских односа у области енергетике, инфраструктуре и аутоиндустрије.

Министар Вучић је немачким колегама указао на значај подршке коју Немачка пружа Србији на путу ка Европској унији.

„Србија је чврсто опредељена за унапређење економске сарадње и посвећена спровођењу и имплементацији реформи, јачању правне државе, као и борби против криминала и системске корупције“ истакао је министар Вучић.

Рослер је нагласио да су Немачка и њене компаније заинтересовани за унапређење сарадње и да очекује од Србије јачање правних оквира за пословање и остваривање макроекономске стабилности.

Након састанка потписан је и Меморандум о разумевању и сарадњи у области енергетике. Споразум су потписали представници Електропривреде Србије и Немачке компаније RWЕ (Rheinisch – Westfalisches Elektrizitatswerk) уз присуство потпредседника српске и немачке владе.

Министар Вучића ће у Берлину, уз највеће државне почасти, у име министра одбране Немачке, примити и парламентарни државни секретар Кристијан Шмит.