Министарство одбране Републике Србије
 
09.09.2012.

Вучић у Немачкој о борби против корупције, европским интеграцијама, економској сарадњи и Косову



Први потпредседник Владе и министар одбране Александар Вучић боравиће од понедељка 10.9. 2012. у дводневној посети Савезној Републици Немачкој где ће се састати са саветником канцеларке за безбедности и спољну политику Кристофом Хојсгеном, вицеканцеларом и министром привреде и технологије Филипом Рoслером, саветником канцеларке за ЕУ питања Николас Мајер Ландрутом и министром за економску сарадњу и развој Дирком Нибелом.

Вучића ће уз највеће државне почасти, у име министра одбране Немачке, примити парламентарни државни секретар Кристијан Шмит.

Теме разговора биће приоритети нове Владе, европске интеграције, борба против организованог криминала, одбрамбена и безбедносна сарадња. Током боравка у Немачкој Вучић ће од немачких колега тражити и стручну асистенцију у борби против системске корупције.

У Немачкој ће бити потписан и Меморандум о разумевању и сарадњи у области енергетике. Споразум ће потписати представници Електропривреде Србије и Немачке компаније RWE (Rheinisch – Westfalisches Elektrizitatswerk) уз присуство потпредседника српске и немачке Владе.