Министарство одбране Републике Србије
 
06.09.2012.

Уручена одликовања припадницима система одбране



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић уручио је данас у Дому Гарде на Топчидеру одликовања и војне спомен-медаље припадницима Министарства одбране и Војске Србије која додељују председник и министар одбране Републике Србије.

Указом председника, златним и сребрним медаљама одликовано је 50 припадника система одбране за ревносну службу за изузетне резултате постигнуте у обављању дужности и задатака заштите и спасавања угрожених грађана за време трајања ванредне ситуације изазване снежним падавинама у Републици Србији. Наредбама министра одбране пет припадника Војске Србије добило је војне спомен-медаље за изузетне резултате у војној служби.

Честитајући добитницима, генерал Диковић је рекао да су они показали да је систем спреман и способан да одговори захтевима.

- Ви сте представници ваших колектива, тимова и јединица, које су заједно са вама решавали задатке протеклих година, али сте радом, понашањем и својим примером, храброшћу и пожртвовањем, ипак били најбољи у тим колективима, рекао је начелник Генералштаба и нагласио да није једноставно издвојити се по резултатима у колективу, и да то говори о високој мотивацији привржености војсци, систему и држави.

Заједничким радом и високим степеном разумевања брже ћемо достићи циљеве, бићемо ведрији и расположенији, а изнад свега, оперативне способности биће повећане. Наши људи су највећа предност коју овај систем има. То нам је ресурс који највише вреди, и ако је потребно треба највише пажње посветити управо њему, истакао је генерал Диковић.

Свечаности су присуствовали чланови колегијума министра одбране, колегијума начелника Генералштаба и представници Министарства одбране и Војске Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА