Министарство одбране Републике Србије
 
29.08.2012.

Посета страних војних представника Музеју ЈРВ



У организацији Управе за међународну војну сарадњу Сектора за политику одбране МО РС и Команде ВиПВО, страни војни представници акредитовани у Републици Србији посетили су данас Музеј Југословенског ратног ваздухопловства у Сурчину. Посета је организована у оквиру активности којим се обележава век постојања српске авијације.

Начелник Музеја ЈРВ потпуковник Иван Укић и директор Музеја Ваздухопловства Предраг Грандић пожелели су изасланицима добродошлицу након чега су гости обишли сталну поставку.

Делегација је током обиласка упозната с историјатом развоја српског војног ваздухопловства од оснивања до данас. Код страних војних представника највише интересовања је изазвала разноврсност летелица које су се користиле у нашим оружаним снагама као и традиционално висок ниво сарадње са ваздухопловствима других земаља.

На крају, гостима је понуђено пригодно освежење и размењени су поклони. Председник Београдске асоцијације војних изасланика захвалио се домаћинима на гостопримству и реализованој посети и изразио наду да ће овај вид сарадње бити настављен.