Министарство одбране Републике Србије
 
25.08.2012.

Војска помаже у гашењу пожара



По наређењу министра одбране припадници Војске Србије помагали су цивилном становништву и снагама Сектора за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије у гашењу пожара на подручјима у општинама Чачак и Горњи Милановац.

Око 200 припадника 2. бригаде Копнене војске и Kоманде за обуку из гарнизона Краљево и Горњи Милановац били су ангажовани у гашењу пожара на правцима према селима Горња Горевница, Миоковци и Милићевци.

Поред војника и старешина ангажовано је и неколико десетина возила укључујући и цистерне. На терену је био и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица, а у приправности су војници и старешине из других гарнизона Војске Србије.

Тридесет припадника Војске Србије из гарнизона Крушевац гасили су пожар на површинама четинарских шума изнад Бруса у рејону Крива Река. У гашењу пожара учествовао је и хеликоптер Војске Србије.

Током викенда око 80 припадника Војске учествовало је у гашењу пожара на планини Тари. Поред тога, војници су били ангажовани и у гашењу ватрене стихије у Прокупљу, Књажевцу и Бубањ потоку.
photoФОТОГАЛЕРИЈА