Министарство одбране Републике Србије
 
12.07.2012.

Донација Центру за самостално учење енглеског језика у Нишу



У оквиру Програма и партнерског циља оспособљавања и тестирања припадника Министарства одбране и Војска Србије у области енглеског језика, изасланици одбране земаља донатора ПЕЛТ-САД, краљевина Норвешке и Шведске посетили су данас Центар за самостално учење енглеског језика Команде Копнене војске у Нишу.

Приликом посете представници изасланства одбране амбасаде САД у Београду уручили су донацију књига, часописа, магазина и новина на енглеском језику. Донирани материјал помоћи ће у методско-стручној припреми наставника енглеског језика у усвајању нових метода учења и ефикаснијој употреби Центра за самостално учење.

Госте је испред Команде Копнене војске дочекао помоћник команданта за подршку пуковник Драган Станковић који је том приликом рекао да је формирање и опремање Центра за самостално учење енглеског језика значајно унапредило начин учења и да су на томе захвални свим донаторима.

Центар за самостално учење у Нишу је опремљен мултимедијални кабинет са компјутерском, дигиталном видео и аудио опремом, најсавременијим софтверима за учење енглеског језика, библиотеком књига, као и сталном интернет конекцијом за посету сајтовима посебно дизајнираним за учење општег и војног енглеског језика.

У наредном периоду планирана је модернизација Центра за самостално учење енглеског језика. Употреба савремених технологија и софтверских платформи обезбедиће ефикасност и размену наставног процеса и наставног материјала и тестова међусобном комуникацијом 14 сличних центара у гарнизонима Војске Србије.