Министарство одбране Републике Србије
 
27.06.2012.

Одржана Прва редовна седница Савета УО



У Ректорату Универзитета одбране у Београду данас је одржана Прва редовна седница Савета Универзитета којој је присуствовало девет чланова као и ректор генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић. Седницом је председавао председник Савета бригадни генерал проф. др Бојан Зрнић начелник Управе за одбрамбене технологије Сектора за материјалне ресурсе МО.

На данашњем заседању једногласно је усвојено свих седам тачака дневног реда – усвојен је Записник са конститутивне седнице Савета Универзитета одбране, предлози давања сагласности на Статут Војне академије и Статут Медицинског факултета Војномедицинске академије, усвојени су Стратегија обезбеђења квалитета на Универзитету, Извештај о пословању и годишњем обрачуну Универзитета одбране за 2011. годину, Финансијски план за 2012. годину и утврђена је висина школарине за студије и усавршавања која се организују у високошколским установама у саставу Универзитета у школској 2012/13 години.

Савет Универзитета је орган управљања Универзитетом. Има укупно 17 чланова, од којих 11, као представнике Универзитета, бирају високошколске јединице у саставу Универзитета: Војна академија бира седам представника, Медицински факултет ВМА бира четири представника, три члана бира Кадетски парламент Универзитета и три члана, у име оснивача, именује Влада Републике Србије, у складу са законом.