Министарство одбране Републике Србије
 
23.05.2012.

Предавање полазницима Краљевског колеџа студија одбране



Командант Копнене војске Војске Србије генерал-мајор Милан Мојсиловић одржао је данас у врањској касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“ предавање полазницима Краљевског колеџа студија одбране из Лондона.

Генерал Мојсиловић упознао је 16 полазника Краљевског колеџа, из 11 земаља, са зоном одговорности, организацијом, структуром и задацима Копнене војске. Предавању је присуствовао и вођа студијског путовања колеџа кроз Балкан генерал-мајор у пензији Себастијан Робертс.

Полазници Краљевског колеџа студија одбране из Лондона боравили су у Републици Србији од 17. до 23. маја и за то време одржали више важних састанака у Министарству спољних послова и МУП-у, док их је патријаршији Српске православне цркве примио патријарх српски господин Иринеј.

Посебно интересовање полазници колеџа показали су за састанак са државном секретарком за политику одбране Тањом Мишчевић и сусрет са официрима Војске Србије који су похађали Краљевски колеџ у Лондону.

Током боравка у Србији полазници су обишли и фабрику „Застава оружје“ у Крагујевцу, индустријске објекте широм земље и културно-историјске и туристичке знаменитости, попут Сремских Карловаца, манастира на Фрушкој гори и Копаоника.

Балканска тура полазника Краљевског колеџа студија одбране из Лондона обухвата посете Босни, Србији, Македонији и Грчкој. Циљ посета је да полазници, преко сусрета са релевантним представницима тих земаља, стекну стварну слику о безбедносним и политичко-економским аспектима ситуације у региону и на основу тога припреме завршне радове.