Министарство одбране Републике Србије
 
23.05.2012.

Инжињерци Друге бригаде граде пут у општини Тутин



Припадници 210. инжињеријског батаљона Друге бригаде Копнене војске граде деоницу пута Мађаре - Паљево - Орље, у општини Тутин, дугу дванаест километара. Инвеститори радова су Канцеларија за развој недовољно развијених подручја Републике Србије и општина Тутин, док укупни трошкови оправке и реконструкције путне комуникације до предасфалтне фазе износе десет и по милиона динара.

Старешине и војнике Друге бригаде, којом командује пуковник Милић Станић, обишао је на траси начелник штаба Друге бригаде пуковник Мухарем Фазлић који је том приликом истакао да Војска Србије и овим подухватом наставља традицију помагања народу. Пуковник Фазлић похвалио је рад инжињераца на терену и подсетио да је начелник Генералштаба Војске Србије, поводом дана Војске Србије, похвалио комплетан састав 210. инжињеријског батаљона за велико пожртвовање и све што су учинили на отклањању последица изазваних елементарним непогодама и снежним падавинама.

По речима командира радне групе на терену старијег водника Драгана Павловића, краљевачки инжињерци су пре 23 дана почели да раде пут Мађаре - Паљево - Орље. Они су до сада урадили три и по километара пута и притом експлоатисали девет хиљада кубика земље при пробијању и проширењу пута и изради канала и шкарпи. Реч је о великом послу и Павловић предвиђа да ће инжињерци, ако их време послужи, радити још тридесетак радних дана. После тога, наравно, на следеће градилиште, а у срцима старешина и војника остаће понос што су завршили још једно неимарско дело.

Мештани Паљева и других села тутинске општине са задовољством посматрају како радови на путу одмичу и тврде да ће реновирана комуникација омогућити много бољи живот за осамдесетак домаћинстава на овом подручју.