Министарство одбране Републике Србије
 
21.05.2012.

У Дому војске отворена изложба „Проналазаштво – Београд 2012“



Тридесетдруга међународна изложба проналазака, нових технологија и индустријског дизајна „Проналазаштво – Београд 2012“ отворена је данас у Дому Војске Србије у организацији Савеза проналазача Београда и Управе за стратегијско планирање Министарства одбране као суорганизатора изложбе.

Реч је о манифестацији која представља највећу смотру проналазачких резултата у Србији, где су осим домаћих аутора радове представили и излагачи из иностранства.

На изложби, као и ранијих година, учествују и представници Министарства одбране и Војске Србије који су се представили својим новим иновативним остварењима из области наоружања и војне опреме.

Ова изложба, која ће бити отворена до 25. маја, сваког дана од 10 до 19 часова, уврштена је у званичан календар Интернационалне федерације проналазачких организација. Последњег дана излагања биће уручене награде и признања најбољима.

Од ове године одржаваће се и изложба „Куп нација младих иноватора – Београд 2012“ под слоганом „Корак по корак до креативне иновације“, чиме се креативни млади људи, од 12 до 21 године, охрабрују у реализацији својих проналазака, почев од идеје до готовог производа.