Министарство одбране Републике Србије
 
18.05.2012.

Министар Шутановац обишао 56. сајам технике и техничких достигнућа



Министар одбране Драган Шутановац са сарадницима обишао је данас 56. сајам технике и техничких достигнућа на коме је представник Војне индустрије био ХК “Крушик“ из Ваљева. Домаћин тог штанда генерални директор „Крушика“ Јован Давидовић презентовао је министру одбране изложене производе из цивилног програма које та фабрика производи.

Помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Илија Пилиповић истакао је да је одбрамбена индустрија сада у периоду инвестиционог улагања у износу од 25 милиона евра.

- Министарство одбране и Војска Србије својом одбрамбеном индустријом полажу велики значај на реиндустријализацију како својих капацитета тако и индустрије уопште, рекао је Пилиповић.

Остатак посете протекао је у обиласку штандова на сајму на којима су изложени новитети из различитих области технике.

Сајам технике и техничких достигнућа је најстарија манифестација Београдског сајма и најзначајнији догађај те врсте у земљи и региону, који непосредно промовише потенцијале и интересовања у области технике.

На овогодишњем сајму учествује 500 излагача из 23 земље. Половина излагача су стране компаније из Аустрије, Белгије, Босне и Херцеговине, Бугарске Чешке, Грчке, Холандије, Немачке, Турске, а први пут ће се појавити излагачи са Тајвана, из Народне Републике Кине.
photoФОТОГАЛЕРИЈА