Министарство одбране Републике Србије
 
18.05.2012.

Потписан Протокол о школовању на Војној академији



Председник Владе Републике Србије уједно и министар финансија Мирко Цветковић и министар одбране Драган Шутановац потписали су данас Протокол о начину школовања кадета и студената на Универзитету одбране – Војној академији.

Премијер Цветковић изразио је задовољство што су Министарство финансија и Министарство одбране данас потписали Протокол о сарадњи у области образовања кадрова на Војној академији.

- Јавне финансије веома су значајна област, не само за Владу, већ и за читаву земљу. У том контексту врло је значајно да се наши кадрови, који се образују, упознају са начином вођења јавних финансија и са основним проблемима који се ту јављају. Ово је прилика за студенте Војне академије да се са тим упознају из прве руке, да се у низ практичних настава и тематских предавања укључе и на тај начин образују, рекао је премијер Цветковић.

Министар Шутановац нагласио је да је Министарство одбране препознало образовање као један од најважнијих сегмената развоја система одбране и целе државе.

- Као што је познато у годинама за нама формирали смо Универзитет одбране и Војномедицински факултет, уредили смо и друге сегменте према потреби за образовањем у области безбедности и одбране, а данас смо имали прилику да потпишемо Протокол о сарадњи који се тиче школовања у области јавних функција, рекао је министар одбране.

Он је додао да су потребе система одбране пре свега школовање кадета, али и цивилних лица заинтересованих да им се пружи могућност запослења у јавним државним службама.

Сарадња између Министарства одбране и Министарства финансија заснива се на сагледавању потреба школовања и усавршавања кадрова за потребе јавних финансија, заједничким интересима у области школовања и усавршавања кадрова за рад финансијских служби у Министарству одбране, Војсци Србије и осталим буџетским корисницима које се реализује у оквиру акредитованих студијских програма Војне академије у саставу Универзитета одбране, у складу са законом.
photoФОТОГАЛЕРИЈА