Министарство одбране Републике Србије
 
12.05.2012.

Завршено првенство у планинском трчању у Димитровграду



У Димитровграду је данас завршено Треће међународно војно првенство у планинском трчању, на коме се учествовали такмичари из Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Црна Горе, Македоније, Румуније, Словеније и наше земље. У мушкој конкуренцији наступило је 38 спортиста, из девет земаља, а у женској конкуренцији надметало се 17 такмичарки, из шест земаља.

У свеукупном пласману, где су се бодовали резултати три најуспешнија такмичара у мушкој и две такмичарке у женској конкуренцији, прво место освојила је екипа оружаних снага Румуније, док се на другу позицију пласирала екипа Србије. Треће место изборила је екипа Бугарске.

Румунија је победила и у екипној мушкој конкуренцији, друго место освојила је екипа Хрватске, док је екипи Министарства одбране и Војске Србије коју су чинили старији водник прве класе Игор Вуковић, капетан Блажо Максимовић и мајор Нешевски Александар, припало треће место.

Чланице екипе Министарства одбране и Војске Србије – потпоручница Невена Јовановић и професионалне војникиње Ксенија Бубњевић, Мариана Чегар Лукић, Наташа Ћулафић, трујумфовале су у женскох екипној конкуренцији, испред екипа Румуније и Бугарске.

Победе у појединачној мушкој и женској конкуренцији остварили су припадници Румуније – капетан Михаела Ботежан и заставник Марцел Лаза. Друго и треће место у мушкој конкуренцији припало је војницима из Румуније Левантеу Рацу и Овидиу Муту, док је у женској конкуренцији друго место освојила легендарна бугарска такмичарка Данијела Јорданова, а треће место представница наше земље Ксенија Бубњевић.

Такмичење у Димитровграду одржано је по лепом и сунчаном времену, уз присуство великог броја гледалаца. Организаторима је посебно драго што су на такмичењу наступили први пут и припадници Противтерористичке јединице МУП Републике Србије. Представници оружаних снага које су учествовале на Трећем првенству у планинском трчању оценили су домаћина највишом оценом за гостопримство и организацију такмичења.

Свечано проглашење победника одржано је на централном тргу у Димитровграду и том приликом су признања најбољим појединцима и екипама уручили заменик шефа делегације Србије при CISM генерал-потпуковник Александар Живковић, потпуковник Драган Тодоров, заменик председника општине Димитровград др Васил Велчев и општински сарадник за спорт Александар Андрејевић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА