Министарство одбране Републике Србије
 
04.05.2012.

Честитка в.д. председника Републике и председнице Народне скупштине поводом Дана ВОА



Поводом Дана Војнообавештајне агенције – 6. маја, свим припадницима Агенције упућујем срдачне и искрене честитке.

Прослава Дана Војнообавештајне агенције прилика је да се, подсећањем на богату историју војнообавештајне службе у Србији, истакне значај Агенције и њена савремена улога у одбрани државе и њених виталних интереса. Баштинећи часну традицију, Војнообавештајна агенција се позиционирала у једног од кључних чинилаца обавештајно-безбедносног система, који савесним обављањем задатака и успешном сарадњом са партнерским службама доприноси безбедности Републике Србије и стабилности региона.

У години за нама, чувајући стечени професионални углед, Агенција се доказала успешно реализујући поверене задатке сходно државним безбедносним и спољнополитичким приоритетима. Тачним и благовременим извештавањем Агенција је спречила стратегијско изненађење, допринела одлучивању државног и војног руководства и реализацији стратегијских спољнополитичких приоритета наше земље.

Уверена сам да ће припадници Војнообавештајне агенције и убудуће одговорно, професионално и ефикасно извршавати своје задатке, знајући да тиме доприносе безбедности грађана, заштити интереса и реализацији државних циљева Републике Србије.