Министарство одбране Републике Србије
 
03.05.2012.

Први станари насеља „Војвода Степа Степановић“



Министар одбране Драган Шутановац уручио је данас кључеве пет војних станова који су изграђени на локацији некадашње касарне "Војвода Степа Степановић". Исто је учинио и министар животне средине, рударства и просторног планирања Оливер Дулић, али за пет цивилних комшија у том насељу. Уручивању кључева присуствовао је и директор Грађевинске дирекције Србије Драган Грујић.

Након доделе кључева, министри Шутановац и Дулић обишли су један од станова.

Честитајући свима који су добили станове, министар Шутановац је истакао да је реч до сада о највећем пројекту стамбеног збрињавања припадника система одбране и цивилног становништва. Он је додао да ће се на овај начин уштедети доста новца јер ће се смањити исплате увећаних трошкова становања за припаднике система одбранe, који сваког месеца износе 120 хиљада евра, а укупно око 2,5 милиона евра која ће се даље пласирати у станоградњу и решавање стамбених питања.

- Захваљујући Грађевинској дирекцији, Министарство одбране је остварило велику добит, у износу од 77 милиона евра, што је око 875 станова, од којих 150 изван Београда које смо добили уступањем касарне „Степа Степановић“- нагласио је министар Шутановац додајући да ће за пет година укупно бити решено више од 5,5 хиљада стамбених питања што није учињено годинама уназад.

Говорећи о значају успешно завршеног државног пројекта, министар Дулић је истакао ће сви они који се ускоро буду уселили у те станове уверити у квалитет живота, у складу са стандардима 21. века, додајући да су станови грађени искључиво од домаћих материјала.

Према речима директора Грујућа, на том месту је највеће градилиште у југоисточној Европи, на коме се гради 440 хиљада квадрата стамбених површинa, на коме је било ангажовано више од 30 хиљада радника, а првих 500 станова је већ завршено.
photoФОТОГАЛЕРИЈА