Министарство одбране Републике Србије
 
30.04.2012.

Посета Сергеја Бупке Војној академији



Начелник Војне академије, генерал-мајор Младен Вуруна примио је данас једног од најпознатијих представника светске атлетике, Сергеја Бупку, и представио му пројекат изградње прве затворене атлетске дворане у Србији, која ће бити изграђена управо на локацији Војне академије. Атлетска дворана носиће име по оснивачу Српског олимпијског комитета „Генерал Светомир Ђукић“.

- Желим вам пуно успеха са овим пројектом и надам се да ћу следећи пут кад дођем пресећи врпцу на уласку у дворану – поручио је Сергеј Бупка и додао да је свестан колики ће значај једна таква хала имати за развој атлетског спорта у Србији и региону.

Бупка је тренутно председник Олимпијског комитета Украјине и потпредседник Светске атлетске федерације (IAAF). С обзиром на успехе које је низао у току спортске каријере (шест узастопних Светских првенстава у атлетици, злато на Олимпијским играма 1988. године и 35 пута постављања светског рекорда у скоку мотком) и будући да и данас даје велики допрнис светском развоју атлетике и спорта уопште, проглашен је спортистом 20. века.

Пријему славног атлетичара присуствовали су и генерал-потпуковник Александар Живковић, директор Инспектората Министарства одбране, председник Атлетског Савеза Србије Веселин Јевросимовић, генерални секретар Атлетског Савеза Слободан Бранковић, координатор пројекта за изградњу атлетске дворане Бранко Бошковић и други.