Министарство одбране Републике Србије
 
27.04.2012.

Посета делегације Националног колеџа одбране Републике Кеније



Делегација Националног колеџа одбране Републике Кеније коју је предводио директор генерал–мајор Башир Јусуф Хаџијем (Bashir Yussuf Haji), посетила је данас Универзитет одбране.

Делегацију Националног колеџа одбране Републике Кеније, у ректорату Универзитета одбране примио је ректор Универзитета одбране генерал потпуковник проф. др Миодраг Јевтић са сарадницима. Он је госте упознао са историјатом и традицијом војног школства у Републици Србији и процесом који је резултовао акредитацијом студијских програма, формирањем Универзитета одбране и усвајањем његовог статута од стране Владе Републике Србије.

Генерал–мајор Башир Јусуф Хаџи захвалио се на пријему и презентацији Универзитета одбране. Истакао је да се на Националном колеџу одбране Републике Кеније школују официри и високи цивилни службеници у влади Републике Кеније и из региона (Египат, Нигерија, Намибија и Бурунди), који су и чинили састав данашње делегације.

Делегација Националног колеџа одбране Републике Кеније наставила је посету Универзитету одбране, обиласком Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије.