Министарство одбране Републике Србије
 
27.04.2012.

Потписaн Протокол о сарадњи са Универзитетом у Нишу



Ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић и ректор Универзитета у Нишу проф. др Мирољуб Гроздановић потписали су данас у ректорату Универзитета одбране Протокол о сарадњи те две високообразовне установе.

Протокол је закључен на период од три године, и подразумева сарадњу у свим областима универзитетског образовања и академске праксе, могућност формирања заједничких студијских програма, мобилност студената, међусобно ангажовање наставника и заједничко учешће у научно-истраживачким пројектима од општег и регионалног значаја.

Према речима генерала Јевтића, током припрема за потписивање поменутог протокола сагледани су интереси потенцијалног партнерског односа који би могао да значајно унапреди квалитет и резултате сарадње у научноистраживачкој делатности у Републици Србији и шире. Протокол ће омогућити и испуњење обавеза болоњског процеса, посебно када је реч о мобилности професора и студената, али и сарадњи на научноистраживачким пројектима и развоју научног и наставног кадра у високошколском образовању.

Професор Гроздановић је истакао да потписивање Протокола о сарадњи два универзитета представља важан корак у развоју сарадње на нивоу академске заједнице Републике Србије. Он је рекао да је потребно усагласити модалитете сарадње у изради и реализацији заједничких студијских програма на нивоу мастер и докторских студија, перспективно развити сарадњу у области издавачке делатности за потребе студената, наставног и научног рада, као и у области размене наставног кадра.

Ректор Универзитета одбране генерал потпуковник проф. др Миодраг Јевтић је у знак признања за досадашњу сарадњу и подршку у раду, уручио ректору Универзитета у Нишу Гроздановићу плакету Универзитета одбране.