Министарство одбране Републике Србије
 
19.04.2012.

Уручени кључеви 77 станова на Бежанијској коси



Министар одбране Драган Шутановац уручио је данас активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије кључеве за станове на Бежанијској коси. Новоизграђених 77 станова налази се у другој Месној заједници у улици Пеђе Милосављевића 26, 28 и 32.

Том приликом министар Шутановац рекао је да Министарство одбране наставља са планом реализације стамбених питања припадника Војске Србије.

- Данас смо на овом простору уручили кључеве 77 станова, што у последње четири године чини 550 станова на Бежанијској коси. Подсећам да смо направили план да за четири и по године реализујемо око 500 стамбених питања и веома ми је драго да са тим планом настављамо, поручио је министар одбране и додао да на простору Бежанијске косе има још 250 неизграђених станова чија су решења уручена 2001. године и да се нада да ће крајем ове и почетком следеће године изградња укупно 900 станова бити завршена.

- Подсећам да смо започели пројекат изградње малих кућа и да имамо веома важна питања стамбених кредитирања, као и кредите које додељујемо нашим војним пензионерима широм Србије. Ускоро ћемо и на простору бивше касарне „Степа Степановић“ уручивати кључеве стамбених јединица, додао је министар Шутановац и истакао да је ово једна од најбољих година по питању решавања стамбених питања било пензионисаних, било активних војних лица.

Након уручивања кључева министар одбране заједно са станарима обишао је неколико новоизграђених станова на тој локацији.

У току претходних пет година на локацији II Месне заједнице Бежанијска коса завршена је изградња три објекта и до данас је усељено 463 стана. Министарство одбране као инвеститор располаже локацијама за три објекта 24, 25 и 29 на којима је раније започета изградња. Наставак и динамика изградње објекта зависи од могућности обезбеђења средстава и висине одобрених средстава.
photoФОТОГАЛЕРИЈА