Министарство одбране Републике Србије
 
11.04.2012.

Пријем министра Шутановца поводом састанка министара одбране земаља Југоисточне Европе



Министар одбране Драган Шутановац приредио је свечани пријем у Дому Војске Србије поводом састанка министара одбране држава учесница Процеса сарадње у Југоисточној Европи (SEECP) који се одржава 11. и 12. априла у Београду.

Пријему су присуствовали начелник Генералштаба генерал-потпуковник Љубиша Диковић, државни секретари Министарства одбране, помоћници министра одбране и учесници састанка - министри одбране и делегације Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Грчке, Хрватске, Македоније, Румуније, Турске, Црне Горе, Словеније и Србије, као и делегације НАТО, ЕУ, ОЕБС, Регионалног савета за сарадњу и Центра за безбедносну политику - RACVIAC.

Том приликом министар Шутановац пожелео је добродошлицу учесницима скупа.

- Наш задатак је да развијамо регионалну сарадњу и стабилност, зато што истински верујемо у кооперацију министара одбране и армија земаља у региону, која је кључ добре сарадње. Од 2007. године, потписали смо много споразума о сарадњи у систему одбране у региону и верујемо да је ово начин како развијати регионалну сарадњу и одржавати пријатељство - истакао је министар Шутановац.

Он је нагласио да је регионална сарадња нешто што је Србији, уз европске интеграције, најважније поље деловања у оквиру спољне политике.

- Министарство одбране истински настоји да постави такве стандарде да у региону не постоји сумња да Србија у области одбране не сарађује на највишем могућем нивоу - рекао је министар одбране и додао да у Југоисточној Европи треба градити добру регионалну сарадњу, јер ће тада сви други облици сарадње бити лакши.

Тема сусрета министара одбране у оквиру Процеса сарадње земаља Југоисточне Европе, којим Србија председава ове године, јесте „Унапређење степена заједничке сарадње у региону за решавање питања вишка наоружања“.
photoФОТОГАЛЕРИЈА