Министарство одбране Републике Србије
 
11.04.2012.

ОГЛАС ради издавања у закуп пословних простора путем прикупљања писмених понуда



РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ
ВОЈНОГРАЂЕВИНСКИ ЦЕНТАР
„БЕОГРАД,,
Београд, Немањина број 15

РАСПИСУЈЕ ОГЛАС
РАДИ ИЗДАВАЊА У ЗАКУП ПОСЛОВНИХ ПРОСТОРА
ПУТЕМ ПРИКУПЉАЊА ПИСМЕНИХ ПОНУДА




УСЛОВИ ПРИЈАВЉИВАЊА:

Пословни простори се издају у постојећем “виђеном стању“, без права закупца на накнадне рекламације.
Трошкове довођења пословног простора у употребно стање сноси будући закупац без права надокнаде.
Понуде се подносе искључиво поштом закључно са даном 09.05.2012. године, који је последњи дозвољени датум поштанске овере.
Непотпуне и неблаговремене понуде неће бити узете у разматрање.
Учесници надметања дужни су да на име трошкова спровођења поступка јавног надметања за сваки пословни простор за који конкуришу, неповратно уплате износ од 5.000,00 динара на текући рачун - Приходи органа и организација Србије бр. 840-19540845-28, позив на број 1227423128762831, са назнаком „ ТРОШКОВИ НАДМЕТАЊА“. Доказ о уплати обавезно доставити уз понуду.

Право учешћа имају сва заинтересована лица која испуњавају услове огласа.
Пословни простор се не може дати у закуп лицу које има неизмирене обавезе по основу закупнине за пословни простор на коме је носилац права коришћења МО-Војнограђевински центар „Београд“.

Осим доказа о уплати за трошкове надметања и износа закупнине који се нуди, уредна и потпуна писана понуда мора да садржи све податке о подносиоцу понуде, и то:

а) за ФИЗИЧКА ЛИЦА која немају регистровану радњу - име и презиме, адресу становања, фотокопију личне карте и контакт телефон;

б) за ИМАОЦЕ РАДЊЕ – копију решења о упису у регистар код надлежног органа, копију уговора о отварању и вођењу рачуна код банке, копију потврде о додељеном ПИБ, копију потврде о извршеном евидентирању за ПДВ, уколико је у систему ПДВ, фотокопију личне карте као и контакт телефон.

ц) за ПРАВНА ЛИЦА - назив и седиште, копију решења о упису у регистар привредних субјеката, копију уговора о отварању и вођењу рачуна код банке, копију потврде о додељеном ПИБ, копију потврде о извршеном евидентирању за ПДВ, уколико је у систему ПДВ, име и презиме лица овлашћеног за заступање (директор) његов потпис и печат, као и контакт телефон.

- Понуда мора да садржи податак о врсти делатности која ће се обављати у пословном простору.

Понуде се достављају на адресу:
Војнограђевински центар ,,Београд,, 11000 Београд, Немањина бр.15, препорученом пошиљком , у затвореној коверти на којој је јасно означено : ПОНУДА ЗА ЗАКУП ПОСЛОВНОГ ПРОСТОРА ПОД РЕДНИМ БРОЈЕМ __ НЕ ОТВАРАЈ.
Понуђена цена мора бити фиксно изражена у динарима по 1м2 .
Понуђена цена представља цену закупа без обрачунатог ПДВ.¬

ИЗБОР НАЈПОВОЉНИЈЕГ ПОНУЂАЧА

Поступак отварања писмених понуда спровешће се комисијски.
Критеријум за избор најповољнијег понуђача је висина понуђене цене закупа, као и да испуњава све услове овог огласа.
Уколико на оглас пристигне једна понуда, иста ће се узети у разматрање.
Резултати надметања биће истакнути 22.05.2012. године на огласној табли ВГЦ „Београд“, Немањина бр.15 , Београд и Милентија Поповића 23, блок 19а, Нови Београд.
Учесници огласа биће писмено обавештени о избору најповољније понуде, у року од 8 (осам) дана од дана доношења одлуке надлежног органа о избору најповољнијег понуђача.
Уколико понуђач чија је понуда проглашена најповољнијом , у року од 8 дана од дана пријема позива за закључење уговора , не потпише уговор, сматраће се да је одустао од закупа.
Најповољнији понуђач регулисаће међусобна права и обавезе са Републичком Дирекцијом за имовину Републике Србије, Београд, ул. Грачаничка бр.8, уговором у закупу на неодређено време.
Поред закупнине закупац ће бити у обавези да плаћа и све комуналне трошкове и законске пореске обавезе.

Информације о огласу могу се добити на телефон: 011/2147-347, 011/2147-200, локали 210 и 209 .

ВГЦ „ БЕОГРАД“