Министарство одбране Републике Србије
 
11.04.2012.

Потписан Протокол о сарадњи ВМА и општине Свилајнац



У кабинету министра одбране данас је потписан Протокол о сарадњи Војномедицинске академије и општине Свилајнац. У присуству министра одбране Драгана Шутановца Протокол је у име Министарства одбране потписао начелник ВМА бригадни генерал Маријан Новаковић, а у име општине Свилајнац заменик председника општине Предраг Милановић.

Након потписивања Протокола о сарадњи, министар одбране изразио је задовољство што ће убудуће лекари специјалисти са ВМА два пута месечно да пружају услуге пацијентима са простора Свилајнца. Реч је о једном од видова цивилно-војне сарадње покренутом на иницијативу локалне самоуправе те општине.

- Није непознато да је Министарство одбране отворило војне болнице и за лечење цивила, а ово је сада јединствен случај где покушавамо да помогнемо и локалним самоуправама где не постоје болнице - рекао је министар Шутановац и подсетио да Министарство одбране има разумевања за потребе те општине у којој је недавно изградило и мост.

-У оквиру цивилно-војне сарадње помагали смо грађанима Србије где год је то било неопходно, а посебно нам је драго када можемо да учествујемо у лечењу грађана Србије у оним деловима наше земље где не постоји здравствена заштита на одређеном нивоу - рекао је министар Шутановац и додао да су наши специјалисти обилазили и села на југу Србије и помагали тамошњем становништву.

- Ово ће сада бити један континуитет за који се надам да ће заживети и у другим општинама и градовима - рекао је министар обране.

Заменик градоначелника општине Свилајнац захвалио је на привилегији која је указана тој општини.

- У наредном периоду наши грађани могу да добију најбољу здравствену услугу и надам се да ће ова сарадња да траје и у наредним годинама и да ће бити на обострано задовољство - рекао је Милановић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА