Министарство одбране Републике Србије
 
03.04.2012.

Сарадњa у области логистике



На основу Плана билатералне војне сарадње са Чешком за 2012. годину, у Сектору за материјалне ресурсе борави стручни тим из Мултинационалног логистичког координационог центра на семинару из области логистике.

Основни циљеви семинара су сагледавање концепта организације и планирања логистичке подршке Чешке Армије и упознавање са активностима Мултинационалног логистичког координационог центра, са акцентом на припреме логистичке вежбе у Словачкој „Способни логистичар 2013“.

Чешка компанија АУРА ће током семинара презентовати могућности и искуства у области логистике на пољу развоја и коришћења информационог система логистике.

У оквиру активности одржан је састанак делегације Министарства одбране Републике Србије и Војске Србије, коју предводе генерал-мајор др Данко Јовановић, начелник Управе за логистику (Ј-4) Генералштаба и бригадни генерал др Срђан Новаковић, начелник Управе за општу логистику Сектора за материјалне ресурсе и делегације Чешке Републике, коју предводе бригадни генерал Владимир Халенка, директор Сектора за логистику Генералштаба Чешке Армије и пуковник Мирослав Пеликан, директор Мултинационалног логистичког координационог центра. Састанку је присуствовао и изасланик одбране Чешке у Србији, пуковник Лорант Куртоши. Тема састанка је приступање наше земље Мултинационалном логистичком координационом центру, облици ангажовања и будућа сарадња у области логистике.