Министарство одбране Републике Србије
 
16.03.2012

Честитка министра одбране поводом Дана Војне академијеПоводом Дана Војне академије - 18. марта, свим припадницима Војне академије, као и генерацијама професора, наставника и старешина који су свој рад уградили у темеље Војне академије упућујем срдачне честитке.
Савремени наставни планови, акредитовани студијски програми и високи стандарди у образовном, васпитном и научно-истраживачком раду Академије допринели су интеграцији војног школства у образовни систем Републике Србије.

Војна академија је постала институција од националног и регионалног значаја за школовање кадета и усавршавање официра, а од ове године са Високим студијама безбедности и одбране и место највишег нивоа усавршавања официра и државних службеника у области одбране и безбедности у земљи.

Уверен сам да ћете, као и до сада, својим образовним, педагошким и научним радом задржати примат у школовању професионалног кадра за потребе система одбране, место регионалног лидера војнонаучне мисли и праксе и остати најважнији промотер официрског позива.

Честитајући вам празник, желим вам успехе у даљем раду.