Министарство одбране Републике Србије
 
14.03.2012.

Мајор Драган Младеновић добитник награде Привредне коморе Београда



Припаднику Војске Србије, мајору Драгану Младеновићу, на свечаности у београдском позоришту „Атеље 212“, уручена је наградa Привредне коморе Београда за најбољу магистарску тезу, на тему„Међународни аспект сајбер ратовања“.

Мајор Младеновић један је од добитника годишње награде те институције која се додељује за најбоље докторске дисертације, магистарске тезе, мастер и дипломске радове, а ове године њима су прикључене и награде за најбоља техничка унапређења и дизајнерска решења. Награђену тезу мајор Младеновић одбранио је на Факултету организационих наука, у школској 2010/2011. години.

„Велика је част добити овакво признање, нарочито због тога што сам цео рад, као стипендиста Министарства одбране, радио са великом љубављу“, истакао је мајор Младеновић. Тематиком сајбер ратовања бави се дуже од пет година, и намерава да знања у тој области прошири и усаврши на докторским студијама, такође на Факултету организационих наука. Према Младеновићевим речима рачунарство и информатичке технологије значајно су промениле начин комуникације.

„У магистарској тези којом сам се бавио, истраживање сам усмерио у два правца – да се утврди шта је то сајбер ратовање, и да се одреде његове карактеристике са циљем омогућавања држави да се одбрани“ објаснио је Младеновић суштину свог истраживања.

Годишња награда Привредне коморе Београда за најбоље докторске дисертације, магистарске тезе, мастер и дипломске радове традиционално се додељује од 1968. године, са намером да што квалитетније повеже привреду и науку и тако афирмише проналазачка, дизајнерска и иноваторска решења која се могу примењивати у привреди.

Свечаности у „Атељеу 212“, осим представника Привредне коморе Београда, председника те институције др Милана Јанковића, присуствовали су гости из Владе Републике Србије, републичких министарстава, међународне дипломатске званице и многобројни научници и привредници из Србије и региона.
photoФОТОГАЛЕРИЈА