Министарство одбране Републике Србије
 
14.03.2012.

Најбезбеднији возачи у Министарству одбране и Војсци Србије



На седници Савета за безбедност војних учесника у саобраћају, одржаној у Сектору за материјалне ресурсе Министарства одбране, проглашени су најбезбеднији возачи у Министарству одбране и Војсци Србије за 2011. годину.

Седници, којом је руководио начелник Управе за општу логистику Сектора за материјалне ресурсе бригадни генерал доц. др Срђан Новаковић, присуствовали су представници управа и команди у МО и ВС, као и чланови Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова и Агенције за безбедност саобраћаја Владе Републике Србије.

Ласкава признања најбезбеднијих возача у минулој години, према оцени комисије, понели су старији водник прве класе Зоран Радовић из батаљона Војне полиције-јединице за специјалне намене Кобре, десетар Горан Штакић из Војне болнице у Нишу и цивилно лице Витомир Аћимовић из Логистичког батаљона Гарде. Награђеним возачима признања и новчане награде уручио је бригадни генерал Срђан Новаковић.

Идеја акције, која се по осми пут организује, је промоција повећања нивоа безбедности војних учесника у саобраћају, али и подстрек свим возачима у даљем раду.

Нa седници је анализирана безбедност војних учесника у саобраћају и стање безбедности у Републици Србији. Закључено је да се, и поред сложених услова за саобраћај, у години за нама догодио мањи број саобраћајних незгода војних возила, али су последице биле веће.

У претходној години учињено је много на повећању нивоа безбедности војних учесника у саобраћају. Једна од најважнијих активности је пријем Србије у чланство Европске комисије за безбедност саобраћаја у оружаним снагама као и реализација 5. стручног скупа „Безбедност војних учесника у саобраћају“.