Министарство одбране Републике Србије
 
08.03.2012.

Министар Шутановац са министром одбране Италије



Министар одбране Драган Шутановац састао се данас са италијанским колегом Ђанпаолом Ди Паолом, у оквиру Самита Србија-Италија.

Министри су изразили задовољство досадашњом сарадњом у области одбране и нагласили да ће се она и у будућности првенствено базирати на сарадњи у области школовања, обуке и усавршавања.

На састанку је разговарано и о подршци Министарства одбране Италије укључивању Србије у Заједничку безбедносну и одбрамбену политику ЕУ, активностима у оквиру Партнерства за мир као и подршци учешћу у свим регионалним иницијативама.

Посебно је наглашена подршка Италије брзом приступању Србије чланству у Европској одбрамбеној агенцији, о чему ће се у ЕУ разговарати већ 23. марта.

Министар Шутановац је изразио очекивање да ће две државе наставити досадашњу успешну сарадњу у области одбране и нагласио да смо заинтересовани за успостављање војно-економске и научно-техничке сарадње са компанијама из Италије.

Министар Шутановац је захвалио на подршци коју Италија пружа како у реформи система одбране тако и процесу европских интеграција Србије, посебно истичући значај подршке приликом добијањa статуса кандидата за чланство у ЕУ.
photoФОТОГАЛЕРИЈА