Министарство одбране Републике Србије
 
29.02.2012.

Промоција нове генерације резервних официра



У Војној академији данас је уприличена свечаност поводом завршетка школовања Класе слушалаца резервних официра генерације «септембар 2011». Том приликом у чинове резервних потпоручника рода пешадије, интенданске и службе телекомуникација, санитетске и ветеринарске службе произведено је 59 младића и девојака који су претходних шест месеци били на оспособљавању на Војној академији и Војномедицинској академији.

Свечаности су присуствовали начелник Војне академије генерал-мајор Младен Вуруна, начелник штаба Команде за обуку бригадни генерал Млађен Нишевић, начелник Школе националне одбране пуковник Миле Јелић, бројне старешине као и породице, родбина и пријатељи промовисаних резервних официра.

Поздрављајући присутне у име припадника Школе националне одбране, Војне академије и ВМА пуковник Јелић истакао је да је школа резервних официра одувек била изазов али и ствар престижа за младе.

- Данас је Србија добила још једну квалитетну генерацију резервних официра спремних за велике напоре и искушења, али и стицање нових искуства - рекао је пуковник Јелић и додао да је у њиховом оспособљавању посебно улогу имало стажирањe у јединицама где су били у прилици да непосредно сагледају како функционише систем одбране.

Честитајући најмлађим резервним старешинама наше војске на унапређењу, он је поручио да треба да буду посвећени држави, али и породицама, и да поштују вредности мира.

- У Војној академији и ВМА остаћете упамћени као зрела и квалитетна генерација и молим вас да будете такви и у животу, казао је начелник Школе националне одбране, додајући да из ове установе одлазе способнији и богатији за још једно искуство.
-
Први у рангу, резервни потпоручник Мирослав Софронић, захвалио је предавачима и старешинама на несебичном преношењу знања, као и родитељима и пријатељима који су им били подршка током минулих шест месеци.

- Припремљени смо да будемо на висини сваког задатка, без обзира на тешкоће и проблеме који се пред нас стављају, а при извршавању дужности, нећемо заборавити војничку част, јер част је наша имовина, рекао је најбољи резервни потпоручник напомињући да је период проведен у униформи изродио многа пријатељства.

Данашња свечаност је била прилика да се похвале и награде најбољи у генерацији која је успешно завршила обуку за резервне официре.
photoФОТОГАЛЕРИЈА