Министарство одбране Републике Србије
 
08.02.2012.

Састанак Мешовите комисије Србија – САД



У Министарству одбране одржан је редовни састанак Мешовите комисије Србија – САД за питања реформе система одбране. Чланове Мешовите комисије САД предводио је професор Томас Јанг из Центра за цивилно-војне односе из Монтереја.

Састанком је руководио председник Мешовите комисије, генерал-мајор др Божидар Форца, начелник Управе за стратегијско планирање, а учествовали су чланови Мешовите комисије из Министарства одбране, Генералштаба Војске Србије и оперативних команди Војске Србије.

Чланове Мешовите комисије из САД примио је државни секретар у Министарству одбране Александар Мишчевић.

Основне теме састанка биле су едукација припадника Министарства одбране и Војске Србије у 2012. години у Републици Србији и у САД. Утврђен је План едукације припадника Министарства одбране и Војске Србије у Републици Србији у 2012.години. Такође, постигнут је споразум да се два припадника Министарства одбране ове године усавршавају у Центру за цивилно-војне односе на 13–недељном курсу који ће финансирати америчка страна.

Закључено је да се рад Мешовите комисије одвија по плану, а да се облици едукације припадника Министарства одбране и Војске Србије, у сарадњи са Центром за цивилно-војне односе из Монтереја, успешно припремају и реализују.