Министарство одбране Републике Србије
 
06.02.2012.

Кадети чисте снег у кругу Клиничког центра Србије и земунске Градске болнице



У Клиничком центру Србије и Градској болници у Земуну кадети Војне академије, распоређени на неколико најкритичнијих места, данас ударнички чисте саобраћајнице, омогућавајући возилима хитне помоћи да несметано стигну до лекара.

Вредне кадете Војне академије, ангажоване на чишћењу снегом покривених стаза између клиника, похвалио је директор Клиничког центра Србије проф. др Ђорђе Бајец, који је подвукао чињеницу да Војска Србије увек помаже народу.

- Ова ванредна ситуација тражи максимално ангажовање свих нас. Наше капацитете смо искористили, а пошто је Клинички центра установа од националног значаја, природно је што смо се за помоћ обратили управо војсци која је увек уз народ. Да би наше клинике и болничке зграде могле да прихвате све наше пацијенте, потребно је да саобраћајнице између њих буду очишћене, да улази буду приступачни и слободни. Да бисмо то обезбедили у помоћ су нам пристигли кадети Војне академије, које смо распоредили на најугроженијим тачкама. Користим прилику да захвалим Министарству одбране које је веома брзо реаговало на наш апел за помоћ и тако још једном потврдило да је наша војска у тешкој ситуацији увек уз свој народ - нагласио је проф. др Бајец.

Командант Kадетске бригаде пуковник Саша Алмажан истиче да је део Кадетске бригаде ангажован на рашчишћавању снега тамо где је најкритичније.

- Тренутно је у кругу Клиничког центра и земунске Градске болнице
ангажовано 250 кадета, од којих је 200 у Клиничком центру. Кадети Војне академије су изузетно мотивисани да помогну својим суграђанима у овој тешкој ситуацији, иако је сада средина испитног рока. Своје редовне обавезе, кадети и кадеткиње наставиће већ наредних дана – изјавио је пуковник Алмажан.
photoФОТОГАЛЕРИЈА