Министарство одбране Републике Србије
 
02.02.2012.

Eкспертски разговори са представницима Центра за цивилно-војне односе из Монтереја



У склопу сарадње са Центром за цивилно-војне односе Монтереј из Сједињених Америчких Држава, у Министарству одбране и Генералштабу Војске Србије, од 30. јануара до 2. фебруара, одржани су експертски разговори о функционисању Министарства одбране и Војске Србије у току једне године.

Основни циљ разговора био је да се експерти из Монтереја ближе упознају са организацијом и функционисањем Министарства одбране и Војске Србије у циљу унапређења заједничког рада у едукацији припадника Министарства одбране и Војске Србије у наредном периоду.

Америчку делегацију је предводио професор др Јан Мураметс, а делегацију Министарства одбране и Војске Србије, начелник Управе за стратегијско планирање генерал-мајор др Божидар Форца. У разговорима су учествовали и начелници и представници Управе за планирање и развој (Ј-5) ГШ ВС, Управе за оперативне послове (Ј-3) ГШ ВС, Здружене оперативне команде, Управе за организацију, Секретаријата МО и Управе за буџет.

Општи је закључак да су разговори били изузетно квалитетни и одлично припремљени и реализовани. Експерти из Монтереја су истакли да су уверени у квалитет реформи система одбране Републике Србије, као и ефикасност планирања будућности. Такође, изнели су лично задовољство што учествују у едукацији припадника Министарства одбране и Војске Србије.

Делегацију из Центра за цивилно-војне односе Монтереј примила је и државна секретарка др Тања Мишчевић.