Министарство одбране Републике Србије
 
26.01.2012.

Такмичење у скијању за Светско војно првенство



На Копаонику је одржано изборно такмичење за састав репрезентације Министарства одбране и Војске Србије која ће нашу земљу представљати на 52. светском војном првенству у скијању које ће се, од 19. до 24. марта, одржати у Крањској Гори у Словенији.

У алпском скијању, у велеслалому за мушкарце, победио је капетан Денијел Пешић из ВМА, друго место заузео је потпоручник Дарко Јеремић, припадник 333. инжињеријске бригаде ВиПВО, док је треће припало кадету Милош Шумарцу из Војне академије.

На такмичењу у велеслалому, у категорији жена, победник је кадеткиња Оља Јеркић са Војне академије, друга је заставник Радмила Ђурић из Специјалне бригаде Копнене војске, док је трећо место заузела кадеткиња Миљана Митровић из Војне академије.

У нордијском скијању (ски крос кантри 5000 метара) најбољи је био старији водник Игор Вуковић из Гарде ВС, друго место освојио је капетан Милован Милић из Специјалне бригаде КоВ, док је трећи на стази стигао потпоручник Драган Лазић, припадник 101. ловачко авијацијске ескадриле ВиПВО. У категорији жена, у истој дисциплини, најбоља је била професионални војник Ксенија Бубњевић из 250. ракетне бригаде ВиПВО.

Након изборног такмичења, тренери скијашке екипе, војни службеници Војко Петковић и Стево Радош, одабраће шири састав репрезентације која ће у марту одрадити завршне припреме на Копаонику, након чега ће се одредити коначан састав наше екипе за наступ на Светском војном првенству у скијању.