Министарство одбране Републике Србије
 
20.01.2012.

Обележавање Дана Војне болнице Ниш



У нишком Дому војске одржана је свечана академија поводом обележавања 22. јануара – Дана Војне болнице Ниш и 134 године постојања и рада те установе. Свечаности су присуствовали командант Копнене војске генерал-мајор Милан Мојсиловић, начелник Управе за војно здравство Министарства одбране пуковник Зоран Поповић, команданти јединица нишког гарнизона, представници локалне самоуправе, СПЦ и војних и борачких удружења и челни људи здравствених установа града Ниша.

Честитајући јубилеј, пуковник Зоран Поповић је истакао да су припадници те установе остварили вредне резултате на плану квалитетног збрињавања војних осигураника, едукације кадра и учешћа у мировним оперрацијама.

Начелник Војне болнице Ниш пуковник Радиша Витас нагласио је да се болница непрекидно дограђивала протеклих година и да је увек била са својим народом и војском у пресудним и судбоносним тренуцима, делећи судбину страдања, епидемија, глади и погибија, али и победа и свеукупног напретка.

„ Делокруг рада Војне болнице унапређује се - рекао је пуковник Радиша Витас - увођењем нових дијагностичких и терапијских процедура, школовањем кадра, технолошко-техничким опремањем и инфраструктурним доградњама услова смештаја болесника и људства. С друге стране, највеће богатство Војне болнице лежи, пре свега, у људима, високо стручним припадницима колектива, који свакодневно доказују и на делу исказују своју оданост и преданост племенитим циљевима повређених и оболелих.“

Војна болница је поводом празника доделила захвалнице за изузетну сарадњу Трећој бригади КоВ, Мешовитој артиљеријског бригади, Дирекцији за имовинско-правне послове, Клиничком центру Ниш, ЈКП Медијана и Горица и другим радним организацијама и установама.