Министарство одбране Републике Србије
 
20.01.2012.

С а о п ш т е њ е



У тешкој саобраћајној несрећи која се догодила јутрос око 07.05 часова на путу Врање - Скопље на улазу у Бујановац повређено је осам припадника Војске Србије. Повређени су професионални војници Марко Станковић, Дејан Стојановић, Саша Марковић, Александар Јовановић, Иван Јовановић, Данило Миленковић, Никола Стаменковић и Иван Младеновић, сви из 41. пешадијског батаљона 4. бригаде КоВ.

У удесу су учествовали комби лесковачких регистарских ознака у приватном власништву, у коме су били припадници Војске Србије који су путовали на своја радна места, и путничко возило "мерцедес" бујановачких регистарских ознака.

Петорица повређених припадника Војске Србије после удеса пребачена су у Војну болницу Ниш, један је збринут у Клиничком центру у Врању, а двојица у гарнизоној амбуланти Врање и сви се налазе ван животне опасности.

Теже повреде имају професионални војници Александар Јовановић и Марко Станковић који су задобили повреде 12. грудног пршљена, Саша Марковић је задобио повреде главе и вратног дела кичме, Дејан Стојановић је задобио повреде главе, преломе обе потколенице са сумњом да је доживео и прелом десне бутне кости, док је лакше повређен Никола Стаменковић

И остала три припадника Војске Србије, који се налазе у болници у Врању, биће пребачени на даље лечење у Војну болницу Ниш.