Министарство одбране Републике Србије
 
17.01.2012.

Конкурс за пријем лица из грађанства у Сектор за материјалне ресурсе Министарства одбране



МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
СЕКТОР ЗА ЉУДСКЕ РЕСУРСЕ
Управа за кадрове

расписује

КОНКУРС
за пријем лица из грађанства, у својству војних службеника у радни однос на одређено време у Сектор за материјалне ресурсе Министарства одбране Републике Србије у Управу за инфраструктуру

Место рада Београд

1. један (1) референт за просторно и урбанистичко планирање, ВСС,
2. један (1) референт за спровођење и усаглашавање урбанистичких планова, ВСС,
3. један (1) референт за заштиту од пожара, безбедност и здравља на раду и ЗЖС, ВСС.

у Војнограђевински центар „Београд“
Место рада Београд

4. један (1) начелник, ВСС,
5. један (1) начелник, ВСС,
6. један (1) начелник, ВСС,
7. два (2) референта, ВСС,
8. један (1) референт, ВСС,
9. један (1) референт, ВСС,
10. један (1) референт, ВСС,
11. један (1) референт, ВСС,
12. један (1) референт, ВСС.

у Одељење за припрему непокретности по Мастер плану
Место рада Београд

13. један (1) референт за урбанизам, ВСС.

ОПШТИ УСЛОВИ КОНКУРСА:

– да су кандидати држављани Републике Србије;
– да се против њих не води кривични поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности, односно да нису осуђивани за таква дела казном затвора у трајању дужем од шест месеци;
– да им раније није престајао радни однос у државном органу због теже повреде дужности из радног односа;
– да су здравствено способни за дужности у Министарству одбране и Војсци Србије и
– да су кандидати (мушког пола) одслужили војни рок са оружјем.


ПОСЕБНИ УСЛОВИ КОНКУРСА:

– За радно место под редним бројем 1. завршен одговарајући факултет – смер урбанизам, са звањем дипломирани инжењер архитектуре или мастер инжењер архитектуре, најмање 1 година радног искуства у областима просторног и урбанистичког планирања и познавање рада на рачунару.
– За радно место под редним бројем 2. завршен одговарајући факултет – смер урбанизам, са звањем дипломирани инжењер архитектуре или мастер инжењер архитектуре, најмање 1 година радног искуства у областима спровођења и усаглашавања урбанистичких планова и познавање рада на рачунару.
– За радно место под редним бројем 3. завршен одговарајући факултет, са звањем дипломирани инжењер грађевинарства или мастер инжењер грађевинарства, положен стручни испит за обављање послова за безбедност и здравља на раду и положен стручни испит заштите од пожара, најмање 2 године радног искуства у областима заштите од пожара, безбедности и здравља на раду и познавање рада на рачунару.
– За радно место под редним бројем 4. завршен одговарајући факултет, са звањем дипломирани инжењер грађевинарства или мастер инжењер грађевинарства, положен стручни испит у областима јавних набавки, најмање 3 године радног искуства у областима јавних набавки и познавање рада на рачунару.
– За радно место под редним бројем 5. завршен одговарајући факултет, са звањем дипломирани инжењер електротехнике – смер јаке струје или мастер инжењер електротехнике, положен стручни испит, лиценца за одговорног пројектанта, извођача електро радова, најмање 3 године радног искуства у областима пројектовања електроенергетских инсталација и познавање рада на рачунару.
– За радно место под редним бројем 6. завршен одговарајући факултет, са звањем дипломирани инжењер архитектуре или мастер инжењер архитектуре, положен стручни испит, лиценца за пројектовање, надзор и израду урбанистичких планова, најмање 3 године радног искуства у областима просторног и урбанистичког планирања, израде техничке документације и грађења и познавање рада на рачунару.
– За радно место под редним бројем 7. завршен одговарајући факултет, са звањем дипломирани инжењер архитектуре или мастер инжењер архитектуре, положен стручни испит, лиценца за одговорног пројектанта, најмање 3 године радног искуства у областима просторног и урбанистичког планирања, израде техничке документације и грађења и познавање рада на рачунару.
– За радно место под редним бројем 8. завршен одговарајући факултет, са звањем дипломирани инжењер архитектуре или мастер инжењер архитектуре, положен стручни испит у областима просторног и урбанистичког планирања, израде техничке документације и грађења, најмање 3 године радног искуства у областима просторног и урбанистичког планирања, израде техничке документације и грађења и познавање рада на рачунару.
– За радно место под редним бројем 9. завршен одговарајући факултет, са звањем дипломирани инжењер грађевинарства или мастер инжењер грађевинарства, положен стручни испит, лиценца за одговорног пројектанта, извођача радова, најмање 3 године радног искуства у областима израде техничке документације или грађења и познавање рада на рачунару.
– За радно место под редним бројем 10. завршен одговарајући факултет, са звањем дипломирани инжењер електротехнике – смер јаке струје или мастер инжењер електротехнике, положен стручни испит, лиценца за одговорног пројектанта, извођача електро радова, најмање 3 године радног искуства у областима пројектовања и извођења електро радова и познавање рада на рачунару.
– За радно место под редним бројем 11. завршен одговарајући факултет, са звањем дипломирани економиста, најмање 3 године радног искуства у областима јавних набавки, положен стручни испит, сертификат о обављању послова јавних набавки издат од надлежног органа (издат у складу са Законом) и познавање рада на рачунару.
– За радно место под редним бројем 12. завршен одговарајући факултет, са звањем дипломирани инжењер машинства или мастер инжењер машинства, положен стручни испит, лиценца за извођење и пројектовање машинских инсталација, најмање 3 године радног искуства у струци и познавање рада на рачунару.
– За радно место под редним бројем 13. завршен одговарајући факултет – смер урбанизам, са звањем дипломирани инжењер архитектуре или мастер инжењер архитектуре, најмање 1 година радног искуства у областима урбанизма и познавање рада на рачунару.
Сагласно одредбама члана 125. Закона о Војсци Србије, између кандидата који испуњавају опште и посебне услове конкурса, првенство под једнаким условима има супружник, односно члан породице погинулог професионалног припадника Војске Србије, погинулог или умрлог од последица повреда задобијених у вршењу службе у Војсци Србије и супружник професионалног припадника Војске Србије премештеног из једног у друго место службовања.
Пре пријема у радни однос, за кандидате који испуњавају услове конкурса и уђу у најужи избор, уз њихову писану сагласност биће извршена безбедносна провера.

УЗ ПРИЈАВУ НА КОНКУРС КАНДИДАТИ ОБАВЕЗНО ПРИЛАЖУ:

– CV или кратку биографију;
– оверену фотокопију дипломе о стеченом образовању (оверену у суду или општини);
– фотокопију радне књижице;
уверење о држављанству (не старије од шест месеци);
– извод из матичне књиге рођених (ако није нови образац, не старији од шест месеци);
– уверење надлежног суда да се против кандидата не води кривични поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности (не старије од шест месеци);
– уверење надлежног МУП-а да кандидат није осуђиван на казну затвора од најмање 6 (шест) месеци (не старије од шест месеци);
– уверење државног органа у којем је кандидат био у служби да му радни однос у државном органу није престајао због теже повреде дужности из радног односа.
– потврду о регулисаној војној обавези са оружјем (за кандидате мушког пола) или оверену фотокопију војне књижице;
– докази о положеним стручним испитима (за радна места под редним бројевима 2. и од 4-12.);
– оверену фотокопију сертификата (за радно место под редним бројем 11.);
– оверену фотокопију лиценце (за радна места 5, 6, 7, 9, 10. и 12.)
– оверену фотокопију сертификата или другог доказа (потврда од факултета или од лиценцираних установа за издавање одговарајућих уверења по ECDL стандарду) о познавању рада на рачунару који обухвата ниво знања од 4 (четири) модула и то: модул MS Word, модул MS Excel, мотул MS Powerpoint и модул интернет и комуникације;
– доказ у смислу члана 125. Закона о Војсци Србије.
За кандидате који испуњавају опште и посебне услове конкурса биће организовано психолошко тестирање.
Кандидати који уђу у најужи избор, пре пријема у радни однос доставиће лекарско уверење о здравственој способности.


ИЗБОРНИ ПОСТУПАК:

Изборни поступак ће се спровести само међу кандидатима који испуњавају све услове конкурса за пријем на радно место на које су конкурисали.
Са свим кандидатима, међу којима се спроводи изборни поступак, конкурсна комисија ће обавити разговор и извршиће њихово рангирање према одобреним критеријумима. Позив за разговор и остала обавештења упућују се кандидату на адресу коју наведе у пријави за јавни конкурс.
Одлуку о избору кандидата донеће надлежни старешина и са садржајем исте биће упознати сви кандидати који учествују у изборном поступку.

НАЧИН ПОДНОШЕЊА ПРИЈАВЕ НА КОНКУРС:

Кандидати који испуњавају опште и посебне услове конкурса подносе молбу са наведеном документацијом по конкурсу, достављањем поштом препоручено на адресу:
Министарство одбране Републике Србије
Сектор за материјалне ресурсе
Управа за инфраструктуру
Немањина 15, Београд,
са назнаком „За конкурс за пријем у службу“
или лично деловодству Управе, на горе наведеној адреси.

У пријави за конкурс обавезно се наводи име и презиме кандидата, име једног родитеља, ЈМБГ, адреса пребивалишта, адреса на коју се кандидату достављају обавештења, број телефона, радно место на које се кандидат пријављује, досадашње радно и стручно искуство кандидата.

Рок за подношење пријава за пријем на службу је 30 (тридесет) дана од дана објављивања конкурса.

Неблаговремене, недопуштене, некомплетне и непотпуне пријаве и пријаве уз које нису приложени сви потребни докази на тражени начин неће се узимати у разматрање и биће одбачене закључком против кога се може изјавити жалба.

Додатне информације могу се добити на следећи број телефона: 011/2059-014 и 011/3203-301.