Министарство одбране Републике Србије
 
17.01.2012.

Интерни конкурс за попуну радних места у Војнотехничком институту



МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
СЕКТОР ЗА ЉУДСКЕ РЕСУРСЕ
Управа за кадрове

расписује

ИНТЕРНИ КОНКУРС

за попуну радних места војних службеника и војних намештеника у Војнотехничком институту Управе за одбрамбене технологије Сектора за материјалне ресурсе Министарства одбране Републике Србије пријемом лица из Министарства одбране и Војске Србије
у радни однос на неодређено време

1. један (1) референт (уједно наставник за енглески језик), ВСС,
2. један (1) возач – набављач, ВКВ,
3. један (1) електромеханичар за возила точкаше, ВКВ,
4. један (1) грађевински лимар, КВ,
5. један (1) грађевински бравар – заваривач, КВ,
6. четири (4) радника за спремање просторија, ПКВ,
7. један (1) вртлар, ССС,
8. један (1) деловођа (уједно возач), ССС.

ОПШТИ УСЛОВИ КОНКУРСА:
• да је кандидат држављанин Републике Србије,
• да кандидату раније није престајао радни однос у државном органу због теже повреде дужности из радног односа,
• да се против кандидата не води кривични поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности, односно да није осуђиван за таква дела казном затвора у трајању дужем од шест месеци,
• да је здравствено способан за дужности у Министарству одбране и Војсци Србије,
• да се налази на служби у Министарству одбране или Војсци Србије и
• да нема негативних службених оцена.

ПОСЕБНИ УСЛОВИ КОНКУРСА:
– За радно место под редним бројем 1: завршен Филолошки факултет, звање дипломирани професор енглеског језика и књижевности или мастер професор енглеског језика и књижевности.
– За радно место под редним бројем 2: завршен 5. степен стручне спреме (ВКВ), најмање 3 године радног искуства, возачка дозвола Б и Ц категорије.
– За радно место под редним бројем 3: завршен 5. степен саобраћајно-техничке школе (ВКВ), смер аутоелектричар за возила точкаше, најмање 3 године радног искуства, возачка дозвола Б категорије.
– За радно место под редним бројем 4: завршен 3. степен стручне спреме (КВ), занимање лимар, најмање 2 године радног искуства.
– За радно место под редним бројем 5: завршен 3. степен стручне спреме (КВ), занимање бравар – заваривач, најмање 2 године радног искуства, уверење о оспособљености за заваривача.
– За радно место под редним бројем 6: завршена најмање основна школа.
– За радно место под редним бројем 7: завршена средња пољопривредна школа, возачка дозвола Б категорије.
– За радно место под редним бројем 8: завршена средња школа, возачка дозвола Б категорије.
На конкурсу могу учествовати сви професионални припадници Војске Србије и државни службеници и намештеници запослени у Министарству одбране који имају одговарајућу школску спрему и потребно радно искуство.
Пре пријема у радни однос, за кандидате који мењају статус, а испуњавају услове конкурса и уђу у најужи избор, уз њихову сагласност, биће извршена безбедносна провера.

НАЧИН КОНКУРИСАЊА:
Кандидати који испуњавају опште и посебне услове конкурса достављају следеће документе:
– CV или кратку биографију,
– извод из матичне књиге рођених,
– уверење о држављанству,
– оверену фотокопију дипломе о стеченом образовању,
– фотокопију личне карте,
– уверење надлежног органа МУП-а да кандидат није кривично осуђиван казном затвора у трајању дужем од шест месеци,
– уверење надлежног суда да се против кандидата не води кривични поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности,
– потврду претпостављеног старешине да лице нема негативних службених оцена,
– доказ о претходном радном искуству (оверена фотокопија радне књижице или потврда установе – јединице о радном искуству наведеном у посебним условима конкурса),
– оверену фотокопију возачке дозволе (за лица која конкуришу за радна места под редним бројем 2, 3, 7. и 8), уверење о стручној оспособљености (за лица која конкуришу за радно место под редним бројем 5).
Сви докази о испуњености услова за пријем достављају се као оригинали или оверене фотокопије.
Извод и уверења која се прилажу уз молбе не могу бити старији од 6 (шест) месеци.
Кандидати који уђу у најужи избор, пре пријема у радни однос доставиће лекарско уверење о здравственој способности за рад.

ИЗБОРНИ ПОСТУПАК:

Изборни поступак ће се спровести само међу кандидатима који испуњавају све услове конкурса за пријем на радно место на које су конкурисали.

Са свим кандидатима, међу којима се спроводи изборни поступак, конкурсна комисија ће обавити разговор и извршиће њихово рангирање према одобреним критеријумима. Позив за разговор и остала преписка са кандидатима упућује се на адресу коју кандидат наведе у пријави за конкурс.
Одлуку о избору кандидата донеће надлежни старешина и са садржајем исте биће упознати сви кандидати који учествују у изборном поступку.

НАЧИН ПОДНОШЕЊА ПРИЈАВЕ НА КОНКУРС:

Кандидати који испуњавају опште и посебне услове конкурса подносе молбу са наведеном документацијом по конкурсу јединицама – установама у којима се налазе на служби, са назнаком за које радно место конкуришу.

Команде јединица – установа примљене молбе службеном поштом достављају на адресу:
Војнотехнички институт,
Ратка Ресановића 1, 11030
Београд,
– са назнаком „За Интерни конкурс”
У пријави за конкурс обавезно се наводи име и презиме кандидата, име једног родитеља, ЈМБГ, адреса пребивалишта, адреса на коју се кандидату достављају обавештења, број телефона, радно место на које се кандидат пријављује, досадашње радно и стручно искуство кандидата, подаци о посебним знањима и вештинама.

Рок за подношење пријава за пријем на службу је 15 (петнаест) дана од дана објављивања.

Неблаговремене, недопуштене, некомплетне и непотпуне пријаве и пријаве уз које нису приложени сви потребни докази на тражени начин неће се узимати у разматрање и биће одбачене закључком против кога се може изјавити жалба, али она не задржава извршење закључка.

Информације о конкурсу могу се добити позивом на телефоне 011/2051–317 и 011/2051–427.