Министарство одбране Републике Србије
 
13.01.2012.

Заменик начелника Генералштаба посетио Сјеницу



Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица са сарадницима обишао је данас припаднике Друге бригаде Копнене војске ангажоване на рашчишћавању завејаних путева у општини Сјеница.

Након доношења одлуке о ванредном стању у општини Сјеница, Војска је прва реаговала и притекла у помоћ угроженом становништву.

Генерала Бјелицу у општини Сјеница примио је председник општине Муриз Турковић, који је истакао да је Војска Србије већ дуже време а посебно последње две године пружајући помоћ становништву Пештерске висоравни несумњиво вратила поверење мештана у Војску.

- На подручју Сјенице ванредно стање уведено је 6. јануара, када је у планинским пределима остало завејано више десетина села. Већ другог дана Војска нам је стигла у помоћ и почела да рашчишћава већи део од 550 километара путне мреже. До сада су рашчишћени сви магистрални путеви. Машине Војске Србије су веома моћне и снажне и чисте велику количину снега одједанпут, рекао је председник општине Сјеница.

Одговарајући на добродошлицу челника Сјенице, генерал Бјелица истакао је да војска у складу са својим могућностима помаже народу на Пештерској висоравни, који је због снежних наноса високих и неколико метара данима био одсечен од света.

- Војска у скаду са својим могућностима, у оквиру треће мисије, пружа помоћ народу овог краја. Наш акценат је сада на пружању помоћи мештанима Сјенице, Нове Вароши, Црне Траве и Врања, али наше машине раде и у Копненој зони безбедности и на путевима ка центрима везе, који су такође завејани снегом. Оно што могу већ сада са сигурношћу да кажем јесте да министар одбране и начелник Генералштаба од првог дана прате ситуацију и да ће припадници Друге бригаде ангажовани на рашчишћавању путева до одсечених села остати овде све док то буде потребно, рекао је генерал Бјелица.
photoФОТОГАЛЕРИЈА