Министарство одбране Републике Србије
 
13.01.2012.

Потписан Уговор о медицинском збрињавању учесника Европског првенства у рукомету



Начелник Управе за војно здравство Министарства одбране пуковник др Зоран Поповић и генерални секретар Рукометног савеза Србије Божидар Ђурковић потписали су данас Уговор о медицинском збрињавању учесника Европског првенства у рукомету које ће бити одржано од 17. до 29. јануара у Србији. О здрављу учесника бринуће лекари Војномедицинске академије и Војне болнице у Нишу.

Државни секретар у Министарству одбране др Зоран Јефтић је том приликом истакао да Министарство одбране у последњих пет година интензивно даје подршку свим великим спортским дешавањима у Србији.

- Наше министарство последњих година даје посебан значај развоју спорта, физичке обуке и физичке припреме у оквиру система тако да је и овај део наше сарадње са цивилним структурама веома битан и посебно интензивиран од времена Универзијаде. Цео систем војног здравства је стављен у погон у сегменту који је потребан за овакав догађај. Надам се да наши доктори и техничари неће имати пуно посла, а верујте да је то за војно здравство део колача који није несавладив и да смо спремни да изађемо у сусрет свим захтевима, подвукао је државни секретар Јефтић.

Начелник Управе за војно здравство Министарства одбране пуковник др Зоран Поповић напоменуо је да су обезбеђени висококвалитетна материјална средства и кадар који ће покривати све догађаје на првенству.

- Рукометном савезу Србије могу да кажем да може бити сигуран у озбиљност и квалитет послова које ћемо обављати у Вршцу, Нишу и Београду. Ми смо за ове потребе ставили у службу наше ресурсе као што су Војномедицинска академија и Војна болница у Нишу јер је пракса у свету да овако велике догађаје обезбеђују и војни санитети, рекао је пуковник Поповић.

Потписивању уговора присуствовали су и представници Рукометног савеза Србије и репрезентације који су истакли да је наша екипа спремна и да је та манифестација изузетно значајна за промоцију наше земље у свету спорта.
photoФОТОГАЛЕРИЈА