Министарство одбране Републике Србије
 
13.01.2012.

Седница Сената Универзитета одбране



У Ректорату Универзитета одбране одржана је друга редовна седница Сената којом је председавао ректор Универзитета генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић. На седници су усвојени предлози Правилника о условима и начину ангажовања гостујућег професора и Правилника о условима и поступку деделе почасног доктората Универзитета одбране.

Том приликом, генерал Јевтић је покренуо иницијативу да се пензионисаном бригадном генералу проф. др Рудолфу Урбану, ректору Универзитета одбране Републике Чешке, додели признање почасног доктора Универзитета одбране у Београду. Образлажући иницијативу генерал Јевтић је истакао да је професор Урбан несебично помогао у преношењу искустава стечених приликом реформе чешког војношколског система и акредитације студијских програма.

„Ова искуства су нам учињена доступним током посета наших делегација Универзитету одбране у Брну, као и приликом узвратних посета ректора Универзитета одбране са сарадницима Војној академији и Војномедицинској академији. Такође, у сарадњи са менаџментом Војномедицинске академије, остварена је размена истраживача и покренута иницијатива за организовање заједничких докторских студија у области медицинских наука. Све ове активности значајно су ишле у прилог афирмацији идеје о формирању Универзитета одбране у Београду“, истакао је генерал Јевтић.

Током седнице, чланови Сената су упознати са активностима које их очекују у предстојећем периоду а које ће омогућити да Универзитет одбране као интегрални део академске заједнице Републике Србије буде спреман за оперативну реализацију свих циљева и задатака постављених приликом његовог оснивања фебруара 2011. године.