Министарство одбране Републике Србије
 
28.12.2011.

Филмско вече посвећено Бранку Миљковићу



У току трајања изложби организованих у сарадњи Медија центра “Одбрана” и Народног музеја Ниш “Портрет – трајна инспирација уметника“ у Великој галерији и “Бранко Миљковић – поезија као судбина” у Малој галерији Дома Војске Србије, у четвртак 29. децембра са почетком у 18.00 часова у Атријуму Свечане сале Дома војске биће организован посебан пратећи програм – филмско вече посвећено Бранку Миљковићу.

Том приликом биће приказан поетско - документарни и играни филм "Ватра и ништа”, нишке продуцентске кућа Круг из 1995. године. Редитељ филма је Марислав Радисављевић, сценарио су написали Марислав Радисављевић и Иван Здравковић, директор фотографије је Иван Здравковић, а улоге тумаче: Горан Милев и Слађана Влајовић. Филм траје 77 минута.

О филму и Бранку Миљковићу говориће Иван Хаџи Здравковић, сценариста и Јован Младеновић, кустос Народног музеја Ниш.

То је уједно и прилика да се уз стручно вођење кустоса, погледа поставка “Бранко Миљковић – поезија као судбина”, која на савремен начин представља експонате који су саставни део збирке – заоставштине Бранка Миљковића, међу којима су оригинални песникови рукописи, рукописи превода руских и француских песника, белешке, преписке, фотографије и лични предмети.