Министарство одбране Републике Србије
 
14.08.2021.

Министар Стефановић обишао Војнотехнички институт



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је Војнотехнички институт, где је присуствовао приказу актуелних пројеката из развоја борбено-оклопних система, на којима се тренутно ради. Он се захвалио запосленима на огромном раду којим доприносе да наша војска буде што ефикаснија.  

- Увек је задовољство видети колико напредују наша војна индустрија и Војнотехнички институт и колико наши инжењери и стручњаци са Института својим радом на развоју оруђа, која су производ домаће памети, а која се усвајају у наоружање наше војске доприносе да она буде што ефикаснија. Имао сам прилику да видим све оно што је већ у прототипској или нултој серији, оно што ће ускоро бити део серијске производње и ући у наоружање наше војске, а разговарали смо и о неким новим пројектима -  рекао је министар Стефановић.

Помоћник директора ВТИ пуковник др Миодраг Лисов са сарадницима упознао је министра са тренутним радом Института на развоју већег броја оклопних борбених возила, модернизацији самоходних артиљеријских оруђа, модернизацији тенка и развоју модернизованог противавионског хибридног система ПАСАРС.
Министар је, овом приликом, разговарао и са младим инжењерима, који су средином априла добили посао у ВТИ, а чији је пријем значајно ојачао капацитете Института.

- Заиста сам поносан што наш Војнотехнички институт данас живи неким другачијим животом, што запошљава нове инжењере, младе људе, и што размишља и о тој врсти своје будућности. Они данас раде заједно са старијим колегама и на развоју купола, топова, електронике, оклопних тела и свему ономе што је саставни део средстава која су данас приказана – рекао је Стефановић.

Он је истакао да је поносан на све запослене у ВТИ и захвалио им се на огромном раду и пожртвовању.

- За њих нема предаха, за њих нема лета, ни високих температура, они раде свој посао вредно и предано. Драго ми је да данас имамо и нову енергију, што гарантује да наша војска и те како има озбиљну будућност у смислу модерног наоружања и да ће свакако бити водећа у овом региону – рекао је Стефановић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
14.08.2021
mp4 (114,88 MB)
Обилазак
14.08.2021
mp4 (134,01 MB)
Изјава министра Стефановића