Министарство одбране Републике Србије
 
28.07.2021.

Министар Стефановић на пријему поводом Националног дана Египта



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас пријему који је, поводом Националног дана Египта, у Народној библиотеци Србије приредио амбасадор Арапске Републике Египат у Београду Амр Алгувејли.

Свечаност је отпочела интонирањем химни Србије и Египта, након чега се присутнима обратио амбасадор Алгувејли који је пожелео добродошлицу на прославу Националног дана Египта.

- Култура Србије је богата. Ми данас славимо и допринос који је Србија дала историји овог региона, али и њен утицај на историју човечанства. Срећан сам што је ово трећи Национални дан који имам задовољство да организујем и то у три националне институције Србије, у Народном музеју, Народном позоришту и сада Народној библиотеци - нагласио је амбасадор Египта.

Према његовим речима, избор националних институција Србије као места обележавања овог дана јесте симболика, која говори и о богатству и квалитету пријатељства између две земље.

- Мислим да су наши уважени гости најблискији пријатељи који доприносе односима Египта и Србије. Посебно ћу поменути потпредседника Владе и министра одбране Небојшу Стефановића, који је недавно и боравио у Египту ради потписивања Меморандума о сарадњи у области одбране - истакао је амбасадор Алгувејли.

Поводом Националног дана Египта, Амбасада и Народна библиотека Србије приредиле су изложбу „Уметност калиграфије, накит и артефакти, од древног до модерног Египта“.

Пријему су присуствовали и високи државни званичници, представници Министарства одбране, верских заједница и дипломатског кора.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
28.07.2021
mp4 (76,64 MB)
Пријем