Министарство одбране Републике Србије
 
24.07.2021.

Припадница Спортске јединице Тијана Богдановић бронзана на Олимпијским играма у Токију



Припадница Спортске јединице Министарства одбране војни службеник Тијана Богдановић, на Олимпијским играма у Токију освојила је бронзану медаљу у теквондоу, у дисциплини до 49 килограма.

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић на свом Инстаграм профилу честитао је Тијани речима "БРАВО, ТИЈАНА! Тако се боре шампиони!!!"
 
"Друга медаља за Србију, а прва медаља спортиста Министарства одбране. Идемо даље, до нових победа! Србија!!!", написао је министар Стефановић (@nebojsa__stefanovic).
 
Тијана која је била други носилац на Олимпијским играма, у првом колу изгубила је од шпанске такмичарке Адријане Серезо Иглесијас  резултатом 12:4. Пласманом шпанске такмичарке у финале турнира, Богановићева је кроз репресаж добила шансу да се борби за бронзано одличје.

Сјајном борбом и резултатским преокретом у репесажу Тијана Богдановић савладала је седмог носиоца и двоструку Олимпијску шампионку Кинескињу Ђингју Ву резултатом 12:9 и на тај начин обезбедила меч за бронзану медаљу.
 
Након велике борбе са четвртим носиоцем, Јапанком Мију Јамаде, Тијана је донела Србији бронзану медаљу, резултатом 20:6.
 
У  наредним такмичарским данима на Олимпијским играма у Токију, такмичиће се још четворо припадника Спортске јединице, Јасмина Миловановић (стрељаштво), Ања Обрадовић (џудо), Александар Кукољ (џудо) и Јована Прековић (карате).
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА