Министарство одбране Републике Србије
 
22.07.2021.

Министар Стефановић обишао радове на изградњи нове ковид болнице у Новом Саду



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је јутрос радове на изградњи нове ковид болнице у новосадском насељу Мишелук. Министар је изразио задовољство што се радови одвијају по плану и позвао и овом приликом све грађане да се вакцинишу.

- Заиста је импресивно све ово што можемо да видимо овде. Када разговарате са људима кажу да ниче као из воде и заиста је тако. Градња је почела током маја, а сада се већ изводе гипсарски радови у одређеном делу објеката. Заиста све веома брзо напредује и ови људи су се потрудили да рок који смо задали, а то је 1. септембар, буде испоштован и да болница до тада буде стављена у пуну функцију – рекао је Стефановић.
 
Он се захвалио људима из Војнограђевинске установе, директору Дејану Бурчулу и свим људима из предузећа „Термомонт“, Граду Новом Саду и свима који су помогли да овај пројекат буде овако величанствен.
 
- Импресивно је када дођете и видите колики број људи ради свакога дана овде, од јутра до мрака, и труди се да покаже да заиста бринемо о свом народу. Оно што је председник Александар Вучић дао као задатак када смо почели да градимо прве ковид болнице, овде се реализује у пуном капацитету, и Србија јесте спремна за сваку ситуацију – рекао је министар одбране.
 
Према његовим речима, боримо се да до тога не дође и да немамо већи број оболелих од ковида, али у случају да затреба ова болница испуниће свој циљ и моћи ћемо да помогнемо људима.

- Наравно, надамо се да ћемо победити ковид и да ћемо успети да ову болницу врло брзо ставимо у другу функцију, односно да ће постати једна од градских болница у Новом Саду – рекао је Стефановић.

Он се још једном захвалио свим радницима који су на овом градилишту даноноћно, са којима је данас разговарао, и уверио се да схватају због чега мора тако брзо да се ради.
 
- Они веома добро разумеју да је ово борба за здравље, да је њихов рад важан и да ће због тога што ће пре рока завршити ову зграду помоћи да неки људи буду здравији и да ће неким људима можда спасити живот – нагласио је министар Стефановић.
 
Он је изразио посебно задовољство што је видео такву врсту посвећености и одговорности.
 
- Поносан сам и као министар одбране зато што имам прилику да видим колико добро раде наши системи локалне самоуправе и инвеститор, као и војни систем, наравно. Све оно што је председник Вучић обећао и рекао грађанима видим да се овде испуњава и заиста сам поносан на то – закључио је министар Стефановић.

Министар одбране и овом приликом је апеловао на све грађане да се вакцинишу.
 
- Важно је да будемо одговорни и да покажемо да поштујемо лекаре и све људе који се боре против ковида, тако што ћемо се вакцинисати и тиме помоћи да будемо здрави, да наше породице и сви ближњи буду здрави - указао је министар Стефановић.
 
Он је нагласио и да треба на тај начин и да помогнемо лекарима и медицинском особљу које се свакодневно боре у оваквим болницама широм Србије, али и да сами не доспемо у болницу, да немамо тешке симптоме и да тиме помогнемо да њихов посао буде лакши.
 
На крају обиласка радова на изградњи болнице у новосадском насељу Мишелук Стефановић је доручковао са радницима који су ангажовани на њеној изградњи.
 
Модерна ковид болница у Новом Саду имаће 19.500 квадратних метара, више од 600 кревета, од којих је 220 предвиђено за интензивну негу, а завршетак радова планиран је за 1. септембар 2021.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
22.07.2021
mp4 (124,88 MB)
Обилазак радова
22.07.2021
mp4 (271,22 MB)
Изјава министра Стефановића