Министарство одбране Републике Србије
 
09.07.2021.

Састанак министра Стефановића са начелником Генералштаба Оружаних снага Словеније генерал-мајором Главашем



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са начелником Генералштаба Оружаних снага Републике Словеније генерал-мајором Робертом Главашем, који борави у званичној посети Републици Србији.
 
Министар Стефановић истакао је да је сарадња у области одбране са Републиком Словенијом у успону, што потврђује и План билатералне војне сарадње два министарства за 2021. годину, који обухвата значајан број конкретних активности.
 
Посебно је указао на могућности унапређења војно-војне сарадње, кроз учешће припадника Војске Србије у планинском центру за обуку Оружаних снага Републике Словеније, као и учешће словеначких представника на курсевима у Центру АБХО у Крушевцу.
 
Такође, министар Стефановић изразио је, овом приликом, захвалност за учешће словеначког контингента у операцији КФОР у нашој јужној покрајини.
 
Генерал Главаш истакао је да је Западни Балкан један од приоритета током председавања Словеније Европској унији и потврдио да постоји потреба унапређења сарадње у области одбране, нарочито у области војно-војне сарадње и кроз учешће припадника Оружаних снага Републике Словеније у Центру за мировне операције Војске Србије.
 
Обе стране сагласиле су се да постоји добар потенцијал за размену искустава из учешћа у мултинационалним операцијама УН и ЕУ.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
09.07.2021
mp4 (66,11 MB)
Састанак