Министарство одбране Републике Србије
 
16.06.2021.

Састанак председника Вучића са министром одбране Уједињеног Краљевства



Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић примио је министра одбране Уједињеног Краљевства Бена Воласа и, том приликом, рекао да се нада да ће, заједничким залагањем, српско-британски односи бити уздигнути на ниво истинског партнерства, какве смо имали као савезници у оба светска рата.

Састанку су присуствовали потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић.

Председник Вучић је истакао да је Србија заинтересована да оснажи и обогати везе са Уједињеним Краљевством у свим областима, укључујући и област одбране. С тим у вези је истакнута важност заједничког ангажовања припадника српске и британске војске у оквиру Мисије УН на Кипру. Председник Вучић је упознао министра Воласа и са повољним економским кретањима у Србији, са надом да ће бити повећан интерес британских инвеститора за улагање у нашој земљи.

Председник Вучић и министар Волас су разговарали и о глобалним питањима, као и о регионалној ситуацији.

Министар Волас је истакао да је Западни Балкан веома важан за Уједињено Краљевство, а да Србија има највећи значај за мир и стабилност у региону.

- Србија ће увек да буде чврст ослонац за миран и стабилан Балкан" - рекао је председник Вучић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
16.06.2021
mp4 (59,04 MB)
Састанак