Министарство одбране Републике Србије
 
11.06.2021.

Свечаност поводом завршетка школовања 45. класе ученика Војне гимназије



Свечаност поводом завршетка школовања 45. класе ученика Војне гимназије одржана је данас у кино сали школске зграде Војне гимназије.
Четрдесет пета класа изнедрила је шездесетдевет матураната међу којима се, као најбољи у генерацији, истакао ученик Милан Петровић. Друга у рангу је Јована Живковић, а трећи је Немања Ковинић.
 
Матурантима и свечаном скупу обратио се начелник Војне гимназије капетан бојног брода Мирослав Ћитић истичући да је Војна гимназија поносна на своју мисију и визију, као здање знања из ког ће и даље излазити генерације младих, свестраних и образованих људи.
- Данас напуштате школу која је позната као установа на чија врата улази будућност Војске Србије. У њој су вас учили да будете поштени, искрени, вредни, односно градили основу за частан официрски позив, који је немогуће досегнути без свима познатог човек са великим „ч". Ту клицу носите вазда са собом – рекао је капетан бојног брода Ћитић.
 
Продекан за наставу деканата Војне академије пуковник професор др Срђан Благојевић уручио је најбољем ученику 45. класе, Милану Петровићу, ручни сат. Петровићу је уручена и награда фонда "Потпоручник Борко Никитовић", која се традиционално додељује од 1993. године.
 
Петровић је исказао своје задовољство и част која му је указана титулом „најбољи у генерацији" а заслуге за ту титулу приписује и својим школским друговима, који су му, како каже, током четворогодишњег школовања постали друга породица.
- Ово признање сматрам вашим колико и својим. За доста стечених знања и мноштво врлина, поврх нас самих, заслужне су и све старешине, професори и официри који су радили са нама и који су несебично имплементирали у нас онај најбољи делић себе - рекао је Петровић.
 
Свечаности је присуствовао и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић.
 
Ученици млађих класа Војне гимназије обогатили су ову свечаност културно-уметничким програмом.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
11.06.2021
mp4 (141,42 MB)
Свечаност