Министарство одбране Републике Србије
 
10.06.2021.

Састанак министра Стефановића са начелником Генералштаба Оружаних снага Републике Француске генералом Лекоантром



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са начелником Генералштаба Оружаних снага Републике Француске генералом армије Франсоа Лекоантром.

Министар Стефановић истакао је задовољство досадашњим нивоом сарадње двеју земаља у области одбране и изразио очекивање да ће прва посета начелника Генералштаба француских оружаних снага резултирати конкретним договорима за њено даље унапређење, посебно у области војно-војне сарадње.

Стефановић је оценио и да је учешће вода француског 68. артиљеријског пука у вежби „Платинасти вук“ са припадницима Војске Србије један од значајних корака у интензивирању сарадње у овој области.

Он је, такође, истакао да ће реализација започетих и планираних пројеката у области војноекономске и војно-техничке сарадње значајно допринети опремању и модернизацији Војске Србије.

Генерал Лекоантр исказао је задовољство због посете Републици Србији и могућности за разговоре о модалитетима за унапређење сарадње у области одбране у обостраном интересу.

Навео је да безбедносна ситуација у свету намеће потребу значајнијег ангажовања у мултинационалним операцијама УН и ЕУ и истакао да две војске могу да прошире сарадњу у том домену кроз заједничко ангажовање.

Током једнодневне посете, генерал Лекоантр имао је састанак са председником Србије и врховним командантом Војске Србије Александром Вучићем, а састао се и са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, на чији позив борави у посети нашој земљи.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
10.06.2021
mp4 (73,55 MB)
Састанак