Министарство одбране Републике Србије
 
10.05.2021.

Отворен конкурс за пријем подофицира у РВ и ПВО – пријави се!



Команда Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије расписала је конкурс за пријем 102 подофицира у 204. и 98. ваздухопловну бригаду, 250. ракетну бригаду за противваздухопловна дејства и 126. бригаду ваздушног осматрања јављања и навођења. Прилику да стану у плави строј и стекну прве подофицирске чинове добиће младићи и девојке до 26 година старости, који испуњавају услове конкурса и остваре најбоље резултате на селекцији.
 
Будуће младе старешине Војске Србије ће, у зависности од формацијског места и специјалности за коју се пријаве, радити на војним аеродромима у Батајници, Лађевцима и Нишу, те војним објектима у Београду, Новом Саду, Јакову, Панчеву, Зуцама и Старим Бановцима где су размештене јединице РВ и ПВО.
 
Међу отвореним позицијама највећи је број оних које захтевају техничка усмерења стечена током четворогодишњих средњих школа, а за поједина формацијска места тражи се и возачка дозвола „Ц“ категорије. Младим људима који су маштали о професионалној војној каријери, а посебно онима којима је нарочито драга плава униформа, нуди се лепеза формацијских дужности и шанса да раде на најсавременијим ваздухопловима, ракетним и радарским системима које наша Војска поседује. Уз то, очекује их мноштво прилика за усавршавање и напредовање у каријери уз бенифиције које у виду стабилних и редовних примања, решавања стамбеног питања и врхунске здравствене заштите нуди професионална војна служба.
 
Кандидати и кандидаткиње који, на основу дефинисаних критеријума буду имали највише успеха током селекције, биће упућени на шестомесечни курс за подофицире у центре за обуку Војске Србије где ће стицати неопходна стручна знања за послове који их очекују. Током тог периода биће им обезбеђен смештај, исхрана, униформа, уџбеници, школски прибор, одлична здравствена заштита као и новчана примања. После успешно завршеног Курса за подофицире РВ и ПВО, они ће бити произведени у чинове водника и биће постављени на одговарајућа формацијска места.
 
Позивамо све заинтересоване да се најкасније до 30. маја пријаве на конкурс и ступе у поносни строј бранилаца неба Републике Србије!
 
О условима конкурса можете се информисати на следећем линку - http://www.mod.gov.rs/cir/17353/javni-konkurs-za-prijem-u-profesionalnu-vojnu-sluzbu-na-neodredjeno-vreme-u-svojstvu-podoficira-na-neodredjeno-vreme-u-rv-i-pvo-17353
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА