Министарство одбране Републике Србије
 
15.04.2021.

Уручени кључеви од станова припадницима снага безбедности у Новом Саду



Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић уручила је данас кључеве новоизграђених станова припадницима снага безбедности у Новом Саду у насељу Југовићево.
 
Кључеви су уручени и припадницима Министарства одбране и Војске Србије, а обраћајући се окупљенима премијерка Брнабић је захвалила свим припадницима служби безбедности, као и њиховим породицама, на свему што раде да би се сви грађани наше земље осећали безбедно и сигурно.

- Било је крајње време да држава уради овако нешто конкретно, да покаже нашу захвалност, али и да покаже каква смо ми то држава данас, озбиљна држава која брине о својим грађанима, држава која брине о породицама припадника служби безбедности - нагласила је премијерка Брнабић и додала да се на тај начин јача сваки сегмент нашег друштва.
 
Она је подсетила да је председник Вучић покренуо овај пројекат крајем 2018. године, као и да је прва фаза изградње завршена у Врању, данас и у Новом Саду, најављујући да ће крајем маја кључеви од станова бити уручени у Краљеву и Крагујевцу.
 
Припадницима Министарства одбране и Војске Србије међу првима је, након данашње доделе кључева, честитала помоћник министра одбране за људске ресурсе Катарина Томашевић.
 
Према њеним речима, решавање стамбеног питања део је укупне бриге за побољшање стандарда припадника снага безбедности.
 
- Пројекат државне станоградње који је покренуо председник Републике Александар Вучић пре неколико година је заиста имао сјајну реализацију - нагласила је Томашевић изразивши очекивање да ће тек у наредном периоду овај пројекат остварити свој пуни домет.
 
Данас у Новом Саду, како је оценила, са радошћу можемо да констатујемо да је у првој фази изграђено 548 станова за припаднике безбедности.
 
- У име потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића, у своје име лично, желим да честитам и да пожелим срећно усељење свим припадницима безбедности, посебно припадницима Министарства одбране и Војске Србије - нагласила је Томашевић.
 
Брига о људима, како је додала, не завршава се само кроз пројекат државне станоградње и да ће се настојати да се кроз побољшање материјалног положаја и боље услове рада подигне максимално стандард људи који су свој живот посветили одбрани земље и сигурности грађана.

- Хоћемо да војни позив добије онај ниво друштвеног угледа који заиста и заслужује и који треба да добије. На тај начин, сви наши припадници имаће прави лични осећај сигурности и жеља је државе да узврати за све оно што они несебично пружају држави и грађанима свих ових година - истакла је помоћница министра Катарина Томашевић, додајући да само на тај начин може да се постигне заједничка сигурност и безбедност земље.
 
Уручењу кључева и обиласку новоизграђених станова присуствовали су министри у Влади Републике Србије, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и в.д. директора Грађевинске дирекције Србије Мирко Петровић.
 
Кључеве од свог стана у новосадском насељу Југовићево данас је добила и Љиљана Дробњак, медицинска сестра запослена у Војној болници у Новом Саду.
 
- Драго ми је и желим да захвалим и премијерки Брнабић и председнику Вучићу што су мени и мојим колегама, као и будућим станарима ове зграде омогућили да добијемо станове по веома повољним ценама - нагласила је Љиљана Дробњак.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
15.04.2021
mp4 (191,59 MB)
Уручење кључева од станова
15.04.2021
mp4 (95,28 MB)
Изјава Катарине Томашевић, помоћника министра за људске ресурсе
15.04.2021
mp4 (38,91 MB)
Изјава Љиљане Дробњак